1
Szükséged lesz:
egy dobozra,
egy kisebb dobozra (pl: papírzsebkendős doboz),
befőttes gumira,
papírtörlőre és
zacskóra
2
Vágd le a csokrod száráról az elhalt/ megázott részt (bátran vágj belőle, így a virág több folyadékhoz jut).
Tekerd körbe a szárat nedves papírtörlővel,
húzd rá a szárra a zacskót, majd
befőttes gumival biztosítsd, hogy ne tudjon leesni.
3
Állítsd a csokrot a kisebb dobozba, majd
helyezd az egészet a nagy dobozba.
Óvatosan párnázd körbe a csokrod pl: összegyűrt papírdarabokkal/újsággal, papírtörlővel.
FONTOS, hogy semmiképp ne használj műanyagot pl: buborékfóliát, mert ettől bepenészedik a virág!
4
Érdemes törékeny feliratú matricát ragasztani a dobozra, hogy kevesebb gyötrődésnek tedd ki a csokrod.
Más dolgod már nincs, csak elvinni a legközelebbi autómatába vagy átadni a futárnak.
A virágok színe megváltozik, de ez nem változtat a szépségükön.
Préselés előtt
Préselés után
Érdemes a csokrodba minél több fajta virágot tervezni, hogy préselten minél többszínű legyen a képed.
A csokrodba ajánlott, szépen préselődő virágok és zöldek:
Rózsa
Szellőrózsa
Babarózsa
Dália
Gerbera
Krizantém
Szegfű
Hortenzia
Boglárka
Butterfly
Inkaliliom
Tollbuga
Völgybuga
Nyári viola
Sóvirág
Ördögszem
Oroszlánszáj
Orchidea
Flamingóvirág
Napraforgó
Hortenzia
Kamillavirág
Selyemkóró
Gyöngyvessző
Rizsvirág
Sarkantyúfű
Cukorcserje
Eukaliptusz
Páfrányok
Pampafű